Halvdelen af alle bsser har ikke adgang til kondomer og glidecreme

Published: December 1, 2010

Halvdelen af alle bøsser har ikke adgang til kondomer og glidecreme

Største delen af hele verdens bøsser har ikke adgang til kondomer og glidecreme, det viser en ny undersøgelse, hvor 5000 bøsser har deltaget verden over.

De foreløbige resultater offentliggøres i forbindelse med World AIDS Day, og de viser, at færre end halvdelen af alle bøsser på verdensplan har adgang til selv de mest basale hiv-forebyggelse og-tjenester. Af alle respondenter rapporterede kun 39 procent let adgang til gratis kondomer og knap én ud af fire rapporterede let adgang til gratis glidecreme.

Hele 25 procent sagde, at de ikke har adgang til gratis glidecreme. Mange af mændene fortalte, at det var vanskeligt eller umuligt at få adgang til andre væsentlige tjenester, herunder hiv-testning (57 procent), informationsmaterialer ,såsom pjecer, om hiv (66 procent) og hiv-behandling (70 procent).

Dr. George Ayala, leder af Global Forum on MSM & HIV siger "Det er utilgiveligt, at bøsser verden over fortsat har så begrænset adgang til disse grundlæggende ting. Siden begyndelsen af epidemien, har det været almindeligt anerkendt, at kondomer, glidecreme, testning og behandling er de vigtigste værktøjer til at bekæmpe epidemien"

"Her er en sag, hvor Danmark kan markere sig, og hvor vores tradition for frihed og sundhedsoplysning virkelig giver mening. Vi skal have mod til at gå foran og kæmpe for homoseksuelles rettigheder, fordi vi tror på demokrati og menneskerettigheder. Samtidig kan vi være stolte af, at vi har politikere, som ret hurtigt anerkendte, at bøsser er vigtige medspillere i kampen mod hiv," siger Henriette Laursen .

Leave a Reply